ENERGOINVEST UČESTVUJE NA SARAJEVSKOJ ENERGETSKOJ I KLIMATSKOJ SEDMICI

Organizatori  Sarajevske energetske i klimatske sedmice SECW 2023 su 9. augusta posjetili Energoinvest kao jednog od značajnih partnera u organizaciji ovog međunarodnog događaja. Delegaciju je ispred Energoinvesta primila Inela Kudumović Mukača direktorica Sektora za finansije, a sastanku su prisustvovali Amra Šurković generalna menadžerica SECW 2023 i prof dr. Azrudin Husika. Ovo je ujedno bila i radna posjeta na kojoj su se razmjenile informacije o dosadašnjim aktivnostima, kao i konkretnije predstavljanje programa Sarajevske energetske i klimatske sedmice.

Na sastanku je istaknuto da je od izuzetnog značaja da Energoinvest kao vodeća izvozno orijentisana multidisciplinarna inženjerska kompanija sa preko 70 godina iskustva, te sa veoma širokim spektrom djelatnosti na polju projektovanja i izgradnje elektroenergetskih objekata, kroz svoje iskustva i rješenja u praksi učestvuje i daje svoj doprinos na ovom međunarodnom događaju.

Energoinvest je zahvaljujući izuzetnim i iskusnim stručnjacima u svom dugogodišnjem iskustvu u zemlji i inostranstvu projektovao i izgradio desetine hiljada kilometara dalekovoda, hiljade trafostanica i značajan broj hidro i termoelektrana, termoenergetskih i procesnih postrojenja. U svim projektima u kojima učestvuje Energoinvest posebnu pažnju posvećuje ispunjenju najviših standarda struke pa tako i u pogledu zaštite okoliša i primjene savremenih tehnologija u rješavanju postavljenih problema.

Sarajevska energetska i klimatska sedmica je planirana u periodu od  25.09. – 29.09. 2023. godine, a na veliko zadovoljstvo Energoinvest će biti domaćin četvrtog dana, 28.09.2023. koji će biti upriličen u Velikoj Sali poslovne zgrade.