O Sarajevu

Bezbrojni gradovi u Evropi tvrde da su mjesto gdje istok susreće zapad, ali svi se moraju složiti da je Sarajevo u toj kategoriji na prvom mjestu. Historija ovdje seže od neolita, sve preko svjetskih imperija do sadašnjeg glavnog grada nezavisne Bosne i Hercegovine. Takozvani Jerusalim Evrope dom je svih religija ovog kontinenta, a on i danas nastavlja da se dijeli između dva svijeta.

Zašto posjetiti Sarajevo?

Rijetki gradovi nude ono što nudi glavni grad Bosne I Hercegovine. Gurmani će biti u zemlji snova, dok će ljubitelji historije biti preplavljeni ogromnom količinom priča iz Sarajeva, od vremena unazad pa sve do danas. Sarajevo možda nije nova neotkrivena dragocjenost, kao što bi neki voljeli da jeste, ali svakako ostaje dragocjenost koju bi svako trebao otkriti na svoj način.

Sve informacije o Sarajevu, koja mjesta posjetiti, restorani, smještaj, informacije o javnom prevozu, možete pronaći na oficijelnoj web stranici official website of the Sarajevo Canton Tourist Board – Visit Sarajevo

Otkrijte Sarajevo uz pomoć City Card-a! Pogledajte sve što ovaj nevjerovatni grad može ponuditi, uz ekskluzivne popuste i pristup glavnim atrakcijama. Pripremite se da doživite zaista jedinstveno iskustvo putovanja uz Sarajevo City Card.

Zaljubite se u bogatu historiju glavnog grada Bosne i Hercegovine, jer Sarajevo zaista krije muzejsko blago koje će zadovoljiti ukuse i najzahtjevnijih posjetilaca i zaljubljenika u historiju i kulturu. Otkrijte brojne muzejske eksponate; doživite umjetnost u Umjetničkoj galeriji i Vijećnici, uživajte u

spektakularnom pogledu na Sarajevo i osjetite dašak historije na Bijeloj tabiji ili se za samo osam minuta vozite žičarom sa prekrasnim pogledom na sarajevsku panoramu i uživajte u svježem zraku na olimpijskom dragulju Trebeviću. Uz profesionalne turističke vodiče, pripremite se da čujete najzanimljivije priče, probajte domaće gurmanske specijalitete i doživite Sarajevo onako kako ga doživljavaju Sarajlije.

Sa Sarajevo City Card-om nećete morati razmišljati o gužvi i cijenama javnog prijevoza, jer ove kartice uključuju neograničen broj vožnji tramvajima, autobusima i trolejbusima u roku od 24 ili 72 sata od aktivacije, a brojni popusti dodatno će privući sve strastvene ljubitelje kupovine.

Sa ovom karticom moguće je ostvariti popuste u mnogim hotelima.

POSJETITE VIŠE. PLATITE MANJE. NABAVITE SVOJU KARTICU I UŽIVAJTE!

Pogledajte Sarajevo Karticu ovdje

SECW 2024

SARAJEVO ENERGY AND CLIMATE WEEK 2024 – SEPTEMBER 23-27. 2024

SUBSCRIBE FOR LATEST UPDATES

Enter your email address to receive the latest updates & news from SECW. Also our subscribers are the first one to receive early-bird ticket offers.