ENERGOINVEST STRUČNI PARTNER SARAJEVSKE ENERGETSKE I KLIMATSKE SEDMICE

Organizatori  Sarajevske energetske i klimatske sedmice SECW 2024 su 12. juna posjetili Energoinvest, jednog od značajnih stručnih partnera u organizaciji ovog međunarodnog događaja. Ovo je bila radna posjeta na kojoj su se razmijenile informacije o dosadašnjim aktivnostima, planovima za SECW 2024, i dogovorene su najvažnije tačke programa.

Na sastanku su prisustvovali direktor Energoinvesta Mirza Ustamujić, Šef protokola i odnosa sa javnošću Anesa Rustemović, organizacioni tim SECW-a Nihad Harbaš, Zina Jusić i Sendžana Muslić Tokom sastanka je istaknuto da je od izuzetnog značaja da Energoinvest, kao vodeća izvozno orijentisana multidisciplinarna inženjerska kompanija sa preko 70 godina iskustva, te sa vrlo širokim spektrom djelatnosti na polju projektovanja i izgradnje elektroenergetskih objekata, kroz svoje iskustva i rješenja u praksi učestvuje i uključi svoju ekspertizu na ovom međunarodnom događaju.

Energoinvest je, zahvaljujući izuzetnim i iskusnim stručnjacima u svom dugogodišnjem iskustvu u zemlji i inostranstvu, projektovao i izgradio desetine hiljada kilometara dalekovoda, na hiljade trafostanica i značajan broj hidro i termoelektrana, termoenergetskih i procesnih postrojenja. U svim projektima u kojima učestvuje, Energoinvest posebnu pažnju posvećuje ispunjenju najviših standarda struke, pa tako i u pogledu zaštite okoliša i primjene savremenih tehnologija u rješavanju postavljenih problema.

Sarajevska energetska i klimatska sedmica se održava od 23. do 27.09. 2024. godine. „Izuzetno nam je zadovoljstvo imati Energoinvest kao partnere u ovom, za energetsku tranziciju zemlje važnom, događaju. Energo invest će biti domaćin četvrtog dana SECW, u četvrtak 26.09.2024., koji će biti upriličen u Velikoj sali poslovne zgrade i biti će posvećen Emeriku Blumu“, rekli su organizatori SECW 2024.