SECW ĆE PONUDITI RJEŠENJA ZA PRAVEDNU ENERGETSKU TRANZICIJU

U Sarajevu će se od 25. do 29. septembra 2023. godine održati Sarajevska energetska i klimatska sedmica SECW, u organizaciji Privredne/Gospodarske komore Federacije Bosne i Hercegovine, uz pokroviteljstvo Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i tehničku podršku nLogic Advisory. U fokusu ovog događaja je  pravedna tranzicija i dekarbonizacija energetskog sektora sa ciljem postizanja klimatske neutralnosti i uspostave cirkularne ekonomije.

Budući da energetski sektor predstavlja stub razvoja privrede svake zemlje, Bosna i Hercegovina, koja je danas, zahvaljujući bogatom nasljeđu i iskustvu u energetici, regionalni lider, nastavlja da prati trendove u energetskom sektoru. To donosi niz izazova koji podrazumijevaju donošenje teških odluka o budućnosti energetskog sektora, uvažavajući važnost klimatskih promjena, odnosno ciljeva klimatske neutralnosti i dekarbonizacija energetskog sektora BiH do 2050. godine.

Događaj je bitan jer će se na jednom mjestu naći donosioci odluka na svim nivoima, a koje se tiču budućnosti energetike u regionu, stručnjaci koji savjetuju donosioce odluka i koji razvijaju strateški okvir, poduzetnici koji investiraju i otvaraju nova radna mjesta, kao i predstavnici nevladinog sektora koji se zalažu za transparentnost energetske tranzicije.

Sve informacije o SARAJEVSKOJ ENERGETSKOJ I KLIMATSKOJ SEDMICI (SECW) možete pronaći OVDJE.

SECW 2024

SARAJEVO ENERGY AND CLIMATE WEEK 2024 – SEPTEMBER 23-27. 2024

SUBSCRIBE FOR LATEST UPDATES

Enter your email address to receive the latest updates & news from SECW. Also our subscribers are the first one to receive early-bird ticket offers.