SARAJEVSKOJ ENERGETSKOJ I KLIMATSKOJ SEDMICI PRUŽIO PODRŠKU PORSCHE BH

Porsche BH d.o.o. generalni je zastupnik za marke Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA, ŠKODA, Porsche i Volkswagen privredna vozila. Kao generalni zastupnik kompanija posluje od jula 2015. godine kao najmlađa članica najveće evropske automobilske maloprodajne porodice austrijske kompanije Porsche Holdinga iz Salzburga.

Porsche BH d.o.o. je tržišni lider sa markama koje zastupa. Pored veleprodaje, u sastavu kompanije nalazi se i nezavisna poslovna jedinica za maloprodaju pod nazivom Porsche Sarajevo sa prodajno-servisnim centrima za brendove Volkswagen, Audi, ŠKODA, SEAT, CUPRA i Porsche, te rabljena vozila pod brendom Das WeltAuto.

E-mobilnost temeljena na baterijama trenutno je najperspektivnija i najbrže dostupna CO2 neutralna tehnologija. Kako bi se postigao napredak, potrebna je i dobro razvijena infrastruktura za punjenje. U tu je svrhu i osnovan brend MOON koji predstavlja skup rješenja unutar domene e-mobilnosti koja su namijenjena da korisnicima električnih vozila omoguće sigurno i komforno punjenje vozila.

Porsche BH d.o.o. sa svojim ugovornim partnerima predstavlja prodajno-servisnu organizaciju u potpunosti ustrojenu prema normama i standardima marki iz Volkswagen koncerna. Zajedno sa svojim ovlaštenim partnerima kupcima nudi prodajne i servisne usluge koje pokrivaju cjelokupnu teritoriju Bosne i Hercegovine.

Porsche BH je jedan od pionira u oblasti implementacije elektromobilnosti u BiH te u okviru svog poslovanja doprinosi očuvanju životne sredine, postizanju održivog razvoja i smanjenju emisije CO2. Zahvaljujući ovoj kompaniji, širom BiH je do sada instalirano ca. 200 električnih punjača.

Porsche BH podržava mnogobrojne projekte koji za cilj imaju dekarbonizaciju i zaštitu životne okoline a jedan od najznačajnijih društveno-odgovornih projekata je partnerstvo sa Sarajevo Film Festivalom tokom kojeg je flota od 14 najnovijih električnih automobila bila zadužena za prijevoz filmskih zvijezda.

SECW 2024

SARAJEVO ENERGY AND CLIMATE WEEK 2024 – SEPTEMBER 23-27. 2024

SUBSCRIBE FOR LATEST UPDATES

Enter your email address to receive the latest updates & news from SECW. Also our subscribers are the first one to receive early-bird ticket offers.