AMBASADA REPUBLIKE ČEŠKE ZEMLJA PARTNER SARAJEVSKE ENERGETSKE I KLIMATSKE SEDMICE (SECW)

Ambasada Republike Češke pružila je podršku u organizaciji petodnevnog međunarodnog događaja Sarajevske energetske i klimatske sedmice, koja će se održati u periodu od 25. do 29. septembra 2023. godine.

Događaj, u organizaciji Privredne/Gospodarske komore Federacije Bosne i Hercegovine pod pokroviteljstvom Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, i uz tehničku podršku nLogic Advisory, usmjeren je na pravednu tranziciju i dekarbonizaciju energetskog sektora sa ciljem postizanja klimatske neutralnosti i uspostavljanja cirkularne ekonomije.

“Republika Češka dugoročno prati i podržava Bosnu i Hercegovinu u njenom procesu približavanja EU u svim oblastima. Energetska i klimatska pitanja moraju se rješavati zajedno sa svim partnerima, zbog čega je Republika Češka odlučila podržati SECW u Sarajevu. Energetika kao ključna oblast privrede u Bosni i Hercegovini mora odgovoriti na aktuelne međunarodne trendove, upravo Češka ima neophodnu ekspertizu koju može ponuditi Bosni i Hercegovini. Dugoročno gledano, Bosna i Hercegovina je prioritet Češke razvojne saradnje i Češka vlada doprinosi finansijski, te stečenim znanjem čeških kompanija u razvojnim projektima. Češke kompanije i istraživačke institucije spremne su podijeliti svoja iskustva u oblasti klimatskih promjena i učestvovati u neophodnim infrastrukturnim i inovativnim projektima u Bosni i Hercegovini“, navodi g. Aleš Ottmár, Ambasada Republike Češke.

Sve dodatne informacije o događaju, načinu sudjelovanja, kao i cjelokupan program možete potražiti na web stranici: Sarajevo Energy & Climate Week – SECW 2023

SECW 2024

SARAJEVO ENERGY AND CLIMATE WEEK 2024 – SEPTEMBER 23-27. 2024

SUBSCRIBE FOR LATEST UPDATES

Enter your email address to receive the latest updates & news from SECW. Also our subscribers are the first one to receive early-bird ticket offers.